Airplanes

Skrivet den 2011-06-26 @ 09:03:39

Jag är ingen kung på drömtydning och kommer bara ibland ihåg vad jag drömt, inatt var det inte så svårt, om man läser det förra inlägget inser jag att jag kanske gillar att jobba med det jobb jag just nu har, jag ogillar starkt att inte göra det jag ska, jag trodde det mest var en inställning hos mig, men inatt så bevisade jag tydligen för mig själv att så inte är fallet.

Jag drömmer att jag är i Argentina, vi kommer dit (jag och en kollega tydligen, hon är underbar så det var helt ok) landar på flygplatsen, det går ett par dagar, sen ska vi flyga in till Buenos Aires, en flygresa som ska ta cirka 30 minuter. Väl på planet så sitter jag med annat sällskap, när vi då ska landa se jag marken komma lite för snabbt, jag ser flygplatsen ett par kilometer till höger, vi slår i marken, jag vaknar upp.
Nu har det gått ett par minuter, ser lite suddigt, satt vid datorn och hade ingenting att googla så kom jag på, jag kan ju googla den där drömmen och se om den betyder något, såhär lyder svaret:

#3 Det kan betyda att du har väldigt högt ställda krav på dig själv och din omgivning. Och när du inte lyckas leva upp till dessa krav så känns det som ett misslyckande för dig.

Tänkte efter en stund, det kan nog stämma.


A vacation after bizarro day no1

Skrivet den 2011-06-26 @ 00:23:32

Ledighet, det känns sådär, hade nog hellre jobbat lite mer, men nu säger ju kontraktet att man max får jobba heltid, vilket suger, ge mig dubbel heltid och jag blir nöjd... speciellt när man bara jobbar ett par månader, så kan jag gärna jobba sjukt mycket mer, sen har man ju rätt så trevliga arbetskamrater vilket gör att stämningen höjs. Idag hände allt, kändes som jorden gick under ett par gånger men vi skrattade och njöt av det lika mycket ändå, det är väl ungefär så det ska vara, roligt att gå till jobbet inte sucka och stöna, grina illa och hata alla?
Pluspoäng till den vanliga också.


A long summer

Skrivet den 2011-06-25 @ 11:46:50

Det kommer bli en sjukt lång sommar, ju längre desto bättre, sen kommer ju hösten och dysterheten tillbaka. Det måste ändras i min playlist, alldeles för många höstlåtar just nu i spotify, minneslåtar, dystra stämmor etc etc. Synd bara att sommarlåtar suger i stort sett alla av dem.
Snart dags för sista passet arbete innan man går på ledighet, jag får hoppas att under den ledigheten reda ut mina egna tankar som börjar brisera och spreta åt håll som jag helst skulle undvika att de kör iväg mot.


Working day and night...or mostly night

Skrivet den 2011-06-23 @ 00:55:28

Riktigt skönt att arbetsförbudet är släppt så man kan arbeta igen, helt frisk på köpet... det trodde jag, sen kommer man till jobbet och ser kaoset, grön gubbe blev genast röd.
Små saker, saker som kan irritera mig till döds hittade jag överallt, sen kom mina kära kollega en timme senare och insåg exakt samma sak, då tog vi sakerna i egna händer, gjorde en lång jävla lista om vad som behövde förbättras (eller snarare; common sence).
Så lite whine och cheese på det. Men det var som en snabb dag, lika snabbt var den över, fick lite gjort iallafall, lite gäster som behövde lite extra uppmärksamhet och diverse saker shippade till deras boenden, vilket ibland är riktigt jobbigt men idag som en befrielse.
Imorgon har jag lovat bort en utgång, men på något sätt ska jag hitta en undanflykt jag vet inte riktigt hur än men den kommer var så säker.
Mer då, ingen aning, livet goes on and don't break #rule 45!


Incase of my own boredom

Skrivet den 2011-06-21 @ 18:25:27

Vaknade tidigt, sviterna av systembuggen är i stort sett borta nu, lite halvrisig röst bara vilket fick mig att prova spela in en låt idag, blev som helt okej, enda som saknades var kraften i lungorna som inte riktigt kommit tillbaka, det blev en lite lugnare låt i vilken genre är svårt å beskriva grungepunk kanske, antikrig och sånt.
Även haft lite att göra så blev Bruckheimer maraton på förmiddagen, kändes skönt med lite meningslöst underhållande.


Bad day, guess it will be a sucky summer.

Skrivet den 2011-06-20 @ 16:29:14

Idag är en dag då personlighetsalstret kommer spela in på bloggen.
Ibland när man får vara ledig blir en normalt sansad människa glad, inte jag, inte idag. Efter feberkoma i ett dygn så fungerar jag normalt men blir ändå stoppad en dag extra, det känns lite förjävligt, vad ska man göra med den tiden, tänka? Har tänkt tillräckligt, vilket leder mig in på den andra lite halvdåliga saken, nästan ett Britney Spears nynn i huvudet "Ops I did it again", trodde jag skulle klara av denna sommaren också, förra sommaren gick som galant jag började som vela i mitt huvud där i slutet men undvek fallandet. Men ny sommar, nya problem som uppstod jag vet inte när, troligtvis förra sommaren men jag var för blind för att se det själv, men det kom som en dolk i ryggen nu, så nu blir det kämpa hela sommaren, jag brukar inte vara bra på bara skaka av mig saker men nu har jag nog inget val.


The boredom of no energy

Skrivet den 2011-06-19 @ 21:09:46

Jag är sällan sjuk, även när jag är sjuk så är jag inte sjuk, det finns få saker så får mig att kapitulera vilket hände inatt, behöver inte gå in på det men det fick mig att sjukanmäla mig för första gången sedan 2007.
Så efter halvslummer från 03 till 15tiden då jag fick skjuts till affären för inhandling av piller och en massa vitaminer, tog mig tillbaka till soffan och fortsatte halvslumra till 18 snåret då jag började vakna med lite mer energi, började sen en film om ett par krigsjournalister i Georgien, helt okej film, tänkte starta upp onetoten igen så kommer en recension där (länk finns längst ner i bloggen).
Filmen fick mig också att ivrigt vilja ha tillgång till the bang bang club som jag sett framemot sen förra sommaren någon gång, så här kommer en liten dagens lista;

Filmer som verkar lovande:

The Bang Bang Club - http://www.youtube.com/watch?v=XcQ58us2WSo
Life above all - http://trailers.apple.com/trailers/sony/lifeaboveall/
Page One (dokumentär) - http://trailers.apple.com/trailers/magnolia/pageoneinsidethenewyorktimes/
The tree of life - http://trailers.apple.com/trailers/fox_searchlight/thetreeoflife/
Super 8 - http://trailers.apple.com/trailers/paramount/super8/
The Vow - http://trailers.apple.com/trailers/sony_pictures/thevow/
The Whistleblower - http://trailers.apple.com/trailers/independent/thewhistleblower/


Sjukstuga delux

Skrivet den 2011-06-18 @ 21:40:57

Arbete, feber, förkylning, röstavtapp, plus en liten svängom dagen före. Idag har inte vart en rolig dag även om jag haft hysteriskt skoj ändå.
Repafest, bonding lite mer än att sitta på kontoret och snacka skit, det blev grillning med havsutsikt, ett alldeles för farligt glas för intag, då av någon konstig anledning så är jag den enda utan minnesluckor, vilket jag givetvis har utnyttjat på bästa sätt idag, bara med små nätta kommentarer vilket drivit de andra till vansinne. Nog om det, nu måste jag sova bort febern har ju en arbetsdag imorgon också.


Killing heroes

Skrivet den 2011-06-17 @ 14:22:11

a light so bright   
the show was to begin
out came the enemy
and we ran and we ran
dropping like flies
the show was about to end
out came the hero
he killed and he killed


Fight fire with fire

Skrivet den 2011-06-16 @ 20:10:33

Idag vaknar man 05.45, går inte svälja, något felkonstruerat, eller bara en bugg i systemet, något måste iallafall göras, pumpar i mig diverse kurer under hela dagen, sitter nu här 20.07 med samma besvär + att man fått en till bugg i systemet.
Det hela måste ordnas till imorgon, men jag känner ju annars också att Jack är bra på att fixa sådana databuggar i mig.
Det har vart utbildning hela dagen, satt som ett litet barn och väntade till det tändes eldar, eldsläckare och allt möjligt, det blev fina foton, så nu återstår redigeringen, all energi är slut men ska tvinga mig igenom det så man inte däckar imorgon före midnatt, vilket vore oerhört otrevligt mot the peeps.
See you in the fog.


Earth hour...

Skrivet den 2011-06-14 @ 18:51:21

Efter en skön arbetsdag som egentligen enbart stått av kreativitet var det med lätta steg man tog sig hem, planering för event, tävlingar etc etc för hela sommaren, det som slog mig var ju givetvis en av de saker som står mig nära, miljön, speciellt globalt, så vi kom fram till en lokal Earth Hour där i mitten av juli, känner ni för att hänga på, slå gärna av all el den 7 juli i en timme (vår timme är ej bestämd ännu pga nattklubb som är igång på kvällen, så blir nog sen eftermiddag). Det gav mig då en idé att skapa en fin poster... photoshop + ritplatta, kan det bli bättre?
Imorgon kaffe med fuskmamman min, får hoppas det blir ett intressant samtal om nostalgi, nutid och framtid.
Nu måste jag rita vidare.


There might be adventuretime not to far away

Skrivet den 2011-06-12 @ 19:48:50

Solen har gått och gömt sig, på ett sätt är det skönt på ett annat inte, det har vart otroligt lite att göra idag på jobbet, mest irrelevanta samtal och påtvingning av Hangover på en stackars tös som inte kände att det var något för henne.
Men under de få timmar jag fick jobba idag lyckades jag pricka in två samtal, både två från kära skånevänner, en som befinner sig i norr och en som befinner sig i sydväst, det blir mycket kaffe och filmprat i veckan då de ska avverkas, förhoppningsvis så kommer något av samtalen att röra framtiden och äventyr som inte bar sker mig utan även den vita duken, återkommer om det senare i veckan.
Saknade mina L's idag också, alltid lika trevligt när de är med, iallafall en dag som denna.


It's hot in here

Skrivet den 2011-06-11 @ 18:31:41

Vad var det riktigt som hände, pang sa det, det small ordentligt, sen helt plötsligt gick det knappt gå ut, alldeles för varmt längs norrlandskusten just nu.
Dagarna går i arbetets tecken just nu, inte illa då det just nu känns bättre än att sitta hemma och göra alldeles mycket mindre, idag har vi ivrigt suttit och väntat på Irländare att få avvisa, men de dök aldrig upp på mitt skift, får hoppas de två kvarvarande har mer tur.
Nu ska jag svalka med en iskall JDCoke och njuta av kvällssolen härinne från fönstret.


En off-day

Skrivet den 2011-06-10 @ 10:03:25

Ledig, jag har nu vart vaken i 3 timmar och klättrar på väggarna, sitter och försöker komma på något att göra vilket inte slutar med att man stannar över natten i stan, det känns som en fototur vid havet kan vara något av intresse.


Nytt år, ny stil, samma gamla metaforer

Skrivet den 2011-06-09 @ 23:25:50

Nu efter vinterns dvala kände jag att det var dags att skaka liv i den gamla bloggen, låta den få följa med på nya äventyr bortom väggarna av all instängd gammal skollukt, äntligen fri från tortykammaren som var mitt hem under all för lång tid.
Sommaren har sprungit på oss, planeringsstadie av alla hyss man kan tänkas komma på, det blir ännu en sommar nära havet...ja ni vet hur visan går.
Samma underbara människor som jag skiljdes från för ett år sedan, samma gamla stol (dags för en ny snart), men allt känns ändå nytt någonstans, lite friare, men det är väl mest i huvudet mitt det sitter.
Återkommer en annan dag.