A day in the end of the week

Skrivet den 2012-10-27 @ 10:51:58

30 års fest står på schemat idag, den enda år. Men en semiförkylning och en del tandvärk sätter stopp för partymode. Istället sitter jag och är lite bitter över folk som har det riktigt bra men gnäller på andra som har det bättre, visst de kanske har en roligare titel, de kanske har mer betalt, de kanske har mer materiella ting. Sen när var det man räknade lycka och gämförde den med andra?
Visst har jag saker som kan förbättras men nog anser jag mig själv lycklig med hur livet ser ut just nu, jag har ett hem, jag har någon som älskar mig, jag har de där extra sakerna som förgyller livet, inte kanske de stora sakerna som en ny ford mustang, 60 tums tv, producentjobb men jag saker så att jag överlever.
Jag sneglar inte snett på andra som då har de där sakerna utan istället så säger jag grattis till dem sen går jag vidare och fokuserar på mitt eget.
 
Jag gillar dokumentärer speciellt de med betydelse av en tyngre grad (ej om man blir fet på mcdonaldsmat etc), jag upptäckte däremot att det inte är något jag vill se senare på kvällen då det sitter inprintat i skallbenet när jag vill sova, speciellt en man bara mår dåligt av att se och hur illa folk kan behandla andra, genom slagord, konsdiskriminering, våld, sexuellt våld. Det är inte efter en sådan dokumentär man lägger sig i sängen och vill mysa efteråt.
 
 


A day in the middle of the week

Skrivet den 2012-10-25 @ 22:07:57

Tydligen så är det flytt om en vecka, inte bara fysiskt utan även bloggen kommer att delas upp, en ny fotoblogg då ny kamera är inköpt, www.aflfoto.se men jag kommer fortsätta här med text de gånger jag har tid, i dagsläget kommer det bli mycket då jobb måste införskaffas snarast möjligt.
Annars är det mest sjukdomar som stör hemfriden då vi båda hunnit bli krassliga.
Nördar på med NHL också, väntar ivrigt på att lockouten ska ta slut, giriga ägare mot giriga spelare.


Season 3 - Episode 7 "Lost at sea"

Skrivet den 2012-10-13 @ 16:36:31


Season 3 - Episode 6 "Crazy days"

Skrivet den 2012-10-11 @ 23:46:08


Season 3 - Episode 5 "Shiny Old Cars"

Skrivet den 2012-10-09 @ 18:10:00


En vecka i Oktober (err en vecka med reddit)

Skrivet den 2012-10-09 @ 17:53:45

Måndag

Från arbete till arbetslös, det var väntat speciellt då man har kontrakt på hur länge man ska arbeta inte på hur länge man behövs vilket troligtvis hade resulterat i någon/några veckor till.

Men nya äventyr väntar bakom hörnet, letande av ny lägenhet i nygammal stad där jag bott förut, jag längtar som efter att komma hem men känner mig fortfarande lite rädd, tänk om, tänk om... etc.

Jag har även blivit introducerat till reddit på riktigt nu och jag känner mig genast väldigt väldigt mycket dummare för varje sekund som jag sitter där och läser om folk som tror de har problem men bara letar attention, lite för mycket ibland, härom timmen läste jag om en tjej på 20 som letade en present till sin 50 åriga pojkvän, först; ingen jävel känner denna man så be creative. För det andra; jag tvivlar på askmen att någon är i den åldern och fortfarande hävdar jag, ingen jävel känner denna man och hennes beskrivning lät väldigt mycket mer som att hon ville stoltsera med att hon har en äldre pojkvän och känner sig så mogen.

Det andra som jag inte riktigt är att de ställer en fråga, en helt okej fråga i rubriken men sen ska linda in det i 5 meter text som bara gör att man känner; blah.

Åter till nästa äventyr, det känns skönt och skrämmande att jag nu inte gör detta ensam då jag flyttar ner med E.

Nu har hon gjort middag så jag ska avsluta lite snabbt med att Dexter kommer bli intressant denna säsong efter att just ha sett avsnitt 1.

Tisdag

En helt vanlig dag hade jag föreställt mig men det blev inte riktigt så. Efter stadsbesök, mathandling, presenthandling och lunchätande så åkte vi förbi det gamla jobbet där några stollar var upprörda över saker de tänkt att någon som inte får betalt att göra åt dem, det känns som att om de får betalt så kan de ju lika gärna göra det då de skulle gjort det ändå bara någon annanstans.

Senare på aftonkvisten hade jag och E lite samtal om diverse saker, saker som jag vet inte, oroar mig eller snarare blivit ett problem där jag någonstans får stå till svar för min halvt elaka satsning på sådant som skrämmer skiten ur mig och som jag någonstans måste lära mig acceptera även om jag vet att det kommer att bli svårt och jag kommer inte må bra någonstans när det väl sker, förhoppningsvis kommer jag lära mig att koppla bort låta det bara vara vardag, men oron finns där alltid just nu att jag inte duger, hur jag ska bota det, det vetifan.

Onsdag

Hemkommen efter en utflykt till det gamla arbetet, det var skoj att se vykort som man själv skapat.

Morgonen började annars inte så alert då sms-väckningen som ej var planerad väckte mig alldeles för tidigt. Sen har jag hunnit se de få serier som kom inatt, konstig känsla i magen, mer nu då jag vart på utflykt en stund, troligtvis från sviterna av igår då min hjärna helt gick åt håll som jag själv inte hade planerat.

Torsdag

Idag blev det en sen uppstigning, mest beroende på senarelagd sömn, E har hunnit bli sjuk, det började inatt med illamående och har idag gått över till lite feber, nu såhär på nattetid har hon hunnit komma tillbaka lite till sitt rätta jag då jag råkade ge ut ett minus då jag kände att en liten diskussion vi hade skulle höra hemma i hennes svar på reddit, då jag fortfarande är lite gammeldags och tycker att sådant kan man lösa mellan fyra ögon, det gav mig bara resultatet med det onda ögat istället.

Men som sagt, inlärningskurvan måste fixas så jag hänger med i dagens ungdomliga shareeverythingontheinternet värld, jag är inte riktigt där än.

Från det ena till det andra, kvällen har inte bjudit på mycket, jag har sett Sons of Anarchy mer än 10 minuter jag gav det för 3 år sedan men gav upp då jag såg herr Perlman. Jag vet inte vad jag ska säga, men svårt att hoppa in i en serie bara sådär i början av tredje säsongen.

Sen efter senaste south park var vi tvungna att ta en titt på Honey Doo Doo, tragik på hög nivå, något för J och M de som älskar rednecks över allt annat.

Fredag

Vaknar ännu senare nu, morgon efter morgon, tur att man inte har något särskilt att stiga upp till, en vecka av semester/mellan jobb lider mot sitt slut, tillbaka till verkligheten nästa vecka känns det som, även då inringd till ett möte där jag inte riktigt vet vad jag kommer att tillföra då E klarar av och vet mer än vad jag gör på ämnet och där jag håller med om de flesta saker hon nämner så som sagt, onödigt att slita in mig men 3 timmar betalt klagar jag inte över.

Idag har det också regnat, regnat och regnat en jävla massa mer, det lär ju vara översvämningar mest överallt.

 

Lördag

Som jag nämnde igår, dagarna vaknas upp senare och senare, frukostish blev det idag med varma mackor, det var någon vecka sedan vi gjorde vår sedvanliga frukost (which I like). Senare blev det middag hos mor, E's första, för henne var jag inte orolig då hon är underbar som hon är, däremot så fanns det andra orosmoln som låg över allt men hon klarade sig också bra, bara något litet konstigt snedsteg, jag skulle väl kunna säga att det är bättre än vanligt, men vad är vanligt, E är första riktiga kvinna som jag tagit hem till någon förälder, det gick definivt bättre än då jag satt i samma sits blyg som man är, tyst som man blir etc.

Jag blev lite sugen på vin då jag fick dricka lättöl då jag var schaffis, men nu såhär ett par timmar senare har jag fått i mig en flaska kissvin.

Söndag

Sista dagen på en lite annorlunda vecka, dagen började bra och fortsatte bra, mycket göra ingenting men rätt nöjd var jag ändå. Lite bakis efter vinflaskan jag fick i mig kvällen före, men inget som hindrade funktionaliteten i mitt huvud. Senare på kvällen efter jag vet inte hur, ett konstigt samtal som lämnades ut i den svarta natten när det var dags att sova.